Οι δικτυακοί τόποι της τέχνης

Στην εποχή όπου σχεδόν ό, τι έχει δημιουργήσει ο ανθρώπινος πολιτισμός βρίσκεται στις άκρες των δακτύλων μας, το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος που έχει καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα είναι αυτό του χρόνου, καθώς είναι πλέον αμέτρητες οι διαδικτυακές σελίδες με θέμα την τέχνη! Προκειμένου να αποφύγετε τις άσκοπες περιπλανήσεις, μέσα από αυτήν την πληθώρα διαθέσιμων πηγών, εμείς επιλέξαμε για εσάς 5 από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους με αντικείμενο την τέχνη:

Wiki Art

Μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια των εικαστικών τεχνών που στοχεύει στο να κάνει την παγκόσμια τέχνη διαθέσιμη σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Ένα μεγαλόπνοο, μη κερδοσκοπικό έργο που φιλοξενεί ανάμεσα στα εκθέματά του και τις δημιουργίες 42 Ελλήνων καλλιτεχνών.

Colossal

Ένα βραβευμένο και από τα πιο δημοφιλή μπλογκ στον κόσμο, με θέμα τα αντικείμενα τέχνης όλων των ειδών, από κεραμικά και γλυπτά, μέχρι κολλάζ, φωτογραφίες συνδυασμένες με αριστουργηματικά… κεντήματα, και εκπληκτικές τρισδιάστατες τοιχογραφίες. Αν αναζητάτε έμπνευση, εδώ θα τη βρείτε σίγουρα!

DeviantArt

Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, για καλλιτέχνες και αλλά τους λάτρεις της τέχνης, στους οποίους δίνει την ευκαιρία να συνδεθούν μέσω της δημιουργίας, συμμετέχοντας εκτός των άλλων και σε συζητήσεις σχετικές με τα έργα, στα πολυάριθμα φόρουμ που περιλαμβάνει.

Street Art της Google

Ο γίγαντας της τεχνολογίας Google στα πλαίσια του μεγαλειώδους έργου Google Art με θέμα την τέχνη, παρουσιάζει μια μοναδική συλλογή που δίνει στον καθένα την δυνατότητα να περιηγηθεί στις γειτονιές του κόσμου, ανακαλύπτοντας τα μέρη, τους δημιουργούς αλλά και την ιστορία πίσω από κάθε έργο τέχνης του δρόμου. Από εδώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης του δρόμου Bansky, τα έργα του οποίου έχουν γίνει διάσημα, με τον προβληματισμό που προκαλούν σχετικά με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Christie’s

Ο μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών στους καταλόγους του οποίου συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης και όχι μόνο! Σπάνια κοσμήματα, αντίκες, πίνακες, χαλιά, βιβλία κρασιά, αλλά και κιθάρες, αποτελούν μέρος του πλούτου του “Christie’s”, ο οποίος μπορεί να γίνει και δικός σας, αρκεί να καταβάλλετε το απαραίτητο αντίτιμο!