Η φωτογραφία στην ψηφιακή εποχή

Μετρώντας τα κλικ!

Πριν από 20 μόλις χρόνια, το να βγάλει κάποιος μια ωραία φωτογραφία δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Πέρα από μια καλή κάμερα, ήταν απαραίτητο να έχει φροντίσει οπωσδήποτε να της βάλει φιλμ. Αφού έκανε τις σωστές ρυθμίσεις διαφράγματος και ταχύτητας, μπορούσε να απαθανατίσει εκείνες τις στιγμές που θεωρούσε αξιόλογες. Αυτή ήταν μια επιλογή αρκετά δύσκολη, που την υπαγόρευε το γεγονός ότι το κάθε φιλμ είχε περιορισμένη χωρητικότητα, με μέγιστο τις 36 φωτογραφίες. Συνεπώς, κάτι θα έπρεπε να αξίζει πραγματικά να αποτυπωθεί ώστε να φωτογραφηθεί, σε αντίθεση με το σήμερα που τα “κλικ” είναι απεριόριστα!

Εκτός αυτού, όταν ο φωτογράφος ολοκλήρωνε το έργο του, το φιλμ έπρεπε να πάει για επεξεργασία στο Φωτογραφείο, προκειμένου να γίνει η «εμφάνιση» και η εκτύπωση. Η συγκεκριμένη διαδικασία κρατούσε κάποιες μέρες και είχε επιπλέον κόστος, που για τους φανατικούς του χόμπι πολλές φορές ήταν αρκετά υψηλό. Μόνο τότε μπορούσε ο δημιουργός να δει τι έχει φωτογραφήσει, διατηρώντας ένα σχετικό μυστήριο, μέχρι να πιάσει στα χέρια του τις φωτογραφίες του.

Επαγγελματικό αποτέλεσμα με την ψηφιακή τεχνολογία

Στις μέρες μας, ο κάθε επίδοξος φωτογράφος, έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον μια ψηφιακή κάμερα στο κινητό του τηλέφωνο, με προδιαγραφές που κατά μέσο όρο ξεπερνούν αυτές που είχαν οι καλύτερες κάμερες του παρελθόντος. Η κάμερα του δίνει τη δυνατότητα, με ελάχιστες ή καθόλου ρυθμίσεις από τη μεριά του, να βγάζει τεχνικά άψογες φωτογραφίες σε πολύ υψηλή ανάλυση.

Επιπλέον, με μια σειρά «μαγικά» φίλτρα που μπορεί να εφαρμόσει σε κάθε φωτογραφία, έχει την ευκαιρία να επιτύχει αισθητικά αποτελέσματα, που στο παρελθόν ήταν μόνο για λίγους και πανάκριβα, καθώς έπρεπε να προστεθούν στη φωτογραφία με διάφορες τεχνικές. Το διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα εφαρμογών, με τις οποίες μπορεί κάποιος να επεξεργαστεί περαιτέρω τις φωτογραφίες του με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ένα από αυτά, το Fotor GoArt, σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε πώς θα ήταν οι φωτογραφίες σας ως πίνακες ζωγραφικής διαφόρων τεχνοτροπιών. Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε!