Μεγάλα έργα, μέχρι την πιο μικρή τους λεπτομέρεια!

Ένα μεγαλόπνοο έργο του κολοσσού της τεχνολογίας Google στοχεύει στο να κάνει προσιτά στο κοινό τα έργα τέχνης των συλλογών Μουσείων και Εκθέσεων Τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο. Το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2011, ονομάζεται Google Art Project και αποτελεί μία διαδικτυακή συλλογή από σημαντικά έργα τέχνης του ανθρώπινου πολιτισμού που μέσα από φωτογραφίες πολύ υψηλής ευκρίνειας, δίνει σε κάποιον την ευκαιρία να δει λεπτομέρειες και μάλιστα σε τέτοια μεγέθυνση, που σίγουρα δεν θα μπορούσε να παρατηρήσει σε ένα πραγματικό Μουσείο, καθώς εκεί τα εκθέματα προστατεύονται και δεν μπορεί να τα πλησιάσει.

Όπως και να το κάνουμε, είναι συγκλονιστικό να μπορείς να μελετάς και την παραμικρή πινελιά στον Έναστρο Ουρανό του Βαν Γκογκ ή να εντοπίζεις τις μικροσκοπικές ρωγμές του καμβά – ηλικίας τουλάχιστον 500 ετών – στη Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι.

Μια νύχτα στο μουσείο!

Μουσεία όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης, η Γκαλερί Ουφίτσι της Φλωρεντίας, το Μουσείο Ελ Γκρέκο στο Τολέδο, παρουσιάζουν τα διάσημα έργα τους, και κάποια από αυτά προσφέρουν επιπλέον τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους χώρους τους, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Διάδρομοι, αίθουσες και σημεία ενδιαφέροντος, διαθέσιμα για να τα εξερευνήσετε, οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας, κάτι που επίσης δεν θα μπορούσατε να κάνετε σε ένα πραγματικό μουσείο.

Η ταξινόμηση των έργων είναι πολύ ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει εκτός από τις αναμενόμενες ανά καλλιτέχνη και ανά μουσείο, θεματικές ενότητες όπως ιστορικές μορφές, τοποθεσίες, ιστορικά γεγονότα αλλά και κινήματα τέχνης, δίνοντας στους χρήστες της εφαρμογής την δυνατότητα ενασχόλησης με την τέχνη σε ένα παιχνίδι συσχετισμών και ανακάλυψης!

Τα ελληνικά μουσεία δεν θα μπορούσαν βέβαια να απουσιάζουν από αυτή τη διαδικτυακή γιορτή της παγκόσμιας τέχνης με ένα σύνολο από 11 μουσεία να περιλαμβάνονται στο πρότζεκτ, ανάμεσά τους και το μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε!