Δεν έχει ο κάθε φιλότεχνος την οικονομική δυνατότητα να επισκέπτεται την αγαπημένη του γκαλερί και να φεύγει, έχοντας παραγγείλει κάποιο έργο τέχνης που εκτίθεται. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αξιόλογοι διαδικτυακοί τόποι που προσφέρουν ποιοτικά έργα ψηφιακής τέχνης σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Η διαδικτυακή αγορά τέχνης έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν πλέον να παραγγείλουν ποιοτική δουλειά από άγνωστους καλλιτέχνες, που πασχίζουν να βρουν τη δική τους θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μπορούν επίσης να βρουν ανάτυπα ή έργα σε πολλαπλά αντίτυπα από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ας δούμε μαζί μερικούς από τους γνωστότερους ιστότοπους που προσφέρουν έργα τέχνης σε προσιτές τιμές.

Art.com

Ένας ιστότοπος που προσφέρει στους καλλιτέχνες μια πλατφόρμα για να δημιουργούν προϊόντα και να διαθέτουν τη δουλειά τους προς πώληση, με μεγάλη ποικιλία από ασυνήθιστη και ξεχωριστή τέχνη. Εκτός από τα ανάτυπα, διαθέτει τυπωμένους καμβάδες, πίνακες με κορνίζα και πολλά άλλα καλλιτεχνικά προϊόντα.

Etsy

Αν έχει πρωτεύουσα σημασία για εσάς να μπορείτε να περιηγηθείτε σε χιλιάδες διαφορετικές προτάσεις που δε θα βρείτε πουθενά αλλού, τότε το Etsy είναι ο ιστότοπος που σας ταιριάζει. Εδώ θα αγοράσετε απευθείας από τους καλλιτέχνες, χωρίς μεσάζοντες.

Deviant Art

Ίσως ήδη γνωρίζετε το Deviant Art ως μια πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τους καλλιτέχνες μεταξύ τους. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε εκτυπωμένα έργα τέχνης. Το στιλ που κυριαρχεί είναι το φανταστικό και το υπερρεαλιστικό, ενώ οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές: ένας πίνακας 50 Χ 80 εκατοστά, για παράδειγμα, μπορεί να αγοραστεί για περίπου 50 δολάρια.

Absolut Art

Η γνωστή βότκα διαθέτει και έναν ιστότοπο, που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες έργων τέχνης. Το Absolut Art συγκεντρώνει έργα τέχνης από όλο τον κόσμο και διαθέτει διάφορα φίλτρα, ανά τιμή, ανά είδος, κτλ, ώστε να κάνετε την τέλεια επιλογή, χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι σας.

Art Studio

Ένας ιστότοπος που ειδικεύεται στην online πρωτοπορία και διαθέτει αξιόλογα έργα από φουάρ τέχνης, γκαλερί και στούντιο καλλιτεχνών.